maanantai 18. syyskuuta 2017

Uskomaton Cinque TerreTein viimeisenä reilipäivänäni päiväretken Milanosta Cinque Terreen. Ihana viiden kylän kokonaisuus Ligurian rannikolla lumosi minut täysin huolimatta vilkkaasta matkustusajankohdasta!

Matka junalla Milanosta La Speziaan kesti 3 tuntia, joten lähdin aamulla liikkeelle jo auringonnousun aikaan. Vaihdoin junaa Genovassa, ja kerkesin nipin napin sieltä jatkavaan junaan, sillä vaihtoaikaa oli vain 10 minuuttia. Eipä ainakaan tarvinnut pelätä taskuvarkaita pinkoessani rautatieasemalla niin lujaa kuin jaloista lähti! La Speziaan saavuttuani pääsin heti junaan, joka kulkee Cinque Terressä, ja 5 minuutin matkan jälkeen saavuin eteläisimpään kylään, Riomaggioreen.


Riomaggiore

Riomaggiore oli varmaan lempikyläni. Värikkäitä taloja kallion kupeessa, kaunista luontoa, tomaatti- ja viinirypäleviljelmiä katujen vierellä sekä syvän sininen meri, jossa pääsi viilentymään kuumana elokuun päivänä. Kylän kivikkoisella rannalla oli jo puolenpäivän aikaan aika paljon porukkaa, mutta sain silti uida aalloissa melko rauhassa. Kokemuksen kruunasi italialainen pitsa, jota olin himoinnut koko reissun ajan! :D


Manarola

Kylien välillä kulkee junan lisäksi paljon eritasoisia polkuja patikointiin, mutta en itse päässyt niitä kulkemaan. Lähes kaikki reitit olivat harmillisesti suljettuja, joten tyydyin matkustamaan kylien väliä täpötäysissä junissa, joilla matka tosin taittui muutamissa minuuteissa.

Etelästä kuljettaessa toisessa kylässä, Manarolassa, oli ehkä Cinque Terren kuuluisin maisema, ja pidin paljon myös tämän kylän tunnelmasta. Manarolasta menin junalla suoraan neljänteen kylään Vernazzaan, mutta siellä en kauaa viihtynyt. Vernazza oli niin täynnä tursteja, ettei kaduilla mahtunut edes kävelemään. Kylän pikkuruisen hiekkarannan vesikin oli kaukana aiempien kylien kristallinkirkkaasta vedestä, joten suuntasin melko nopeasti askeleeni takaisin juna-asemalle.


Täynnä turisteja oleva Vernazza

Jätin retkellä kokonaan välistä Cinque Terren pohjoisimman kylän, joka on ilmeisesti vielä Vernazzaakin pahempi turistirysä. Vietinkin loppupäivän keskimmäisessä Corniglian kylässä, josta löytyi myös hieman syrjäisempi ranta. Corniglian erikoisuus on juna-asemalta kylään johtavat 374 askelman portaat (kyllä, laskin ihan itse!). Ylös kylään pääsee myös maksuttomalla bussilla, mutta pakkohan tämä järjettömän pitkä portaikko oli kerran kiivetä! Corniglia oli kaunis, mutta vietin viimeiset hetket Cinque Terrellä uiden lämpimässä vedessä.


Corniglia

Cinque Terre oli kyllä upea päätös reilille, ja tänne on ehdottomasti päästävä uudestaan seuraavalla Italian matkalla. Tosin, elokuussa en tänne enää lähde. Vaikka turistimassat hieman latistivatkin paikan ainutlaatuista tunnelmaa, nautin joka hetkestä, ja tekisin saman reissun uudestaan. :)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

On the last day of my Interrail, I did a day trip from Milan to Cinque Terre. Even though it was the middle of August and the place was full of tourists, I really enjoyed it. I swam in the ocean, wandered around the villages and ate Italian pizza.

Cinque Terre has unique nature and the most beatiful small villages. The place is truly magnificent!10 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, Ligurian rannikko on kyllä mun suosikki alue Italiassa! :)

  Sara V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja ihastuin kyllä itsekin, pakko päästä kiertämään ympäri Italiaa!

   Poista
 2. Niin kaunista! Rio maggiore on ollut pitkään mun bucketlistillä, ehkä vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja sinne vaan ehdottomasti, suosittelen lämpimästi :)

   Poista
 3. Cinque Terre on ihana ♥ Kävin itekin siellä reilu kuukaus sitten, ja yövyin Cornigliassa. Ehkä mun lempari kylä, vaikka kiipeilinkin noita portaita joka ikinen päivä :D Ihan älyihania kuvia oot ottanut tuolta ja iski kyllä kauhee ikävä takas sinne. Et oo ainoa joka ihastu Cinque Terreen ikihyviks!

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja vautsi, varmaan ihanaa yöpyä tuolla ja katsella auringonlaskua (ja nousua!) niin upeissa maisemissa, ehkäpä vielä joskus... :)

   Poista
 4. Onpa kaunis paikka! :) Näissä kuvissa on ihana tunnelma ja rakastuin tohon ekan kuvan kaktukseen! <3

  https://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on kyllä yks kauneimpia paikkoja, missä oon käyny :)

   Poista
 5. Ihania kuvia!! Tuli ihan ikävä kesää :D

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan samat fiilikset nyt, kun koulukiireiden keskellä pääsee blogissa piipahtamaan :D

   Poista