maanantai 30. lokakuuta 2017

Iltahämärä ja auringonnousu Prahassa


Kun toreilla hukkuu väenpaljouteen ja taivaalla porottava aurinko saa hien valumaan niskassa, voi elokuinen Praha tuntua melko tukalalta. Itse nautinkin kaupungista eniten auringonnousun ja -laskun aikoihin, jolloin kaupunki näyttää paremmat puolensa. Kokosinkin Prahasta kasa kuvia, jotka on napsittu hämärän hetkellä sekä aamunkoitteessa.

Ensimmäisenä päivänäni Prahassa lähdin tutustumaan vanhaan kaupunkiin puolen päivän aikaan. Tämä paljastui nopeasti huonoksi ideaksi. Valtavat ihmismassat olivat täyttäneet niin suuret aukiot kuin pienet toritkin, ja tämmöisellä alle 160-senttisellä hukkapätkällä ei ollut mitään mahdollisuutta edes kaivaa kameraa laukusta.

Seuraavana aamuna heräsinkin herätyskellooni klo 6:00, ja lähdin omassa rauhassa ihailemaan heräilevää Prahaa. Aurinko oli juuri nousemassa, ja kadut olivat käytännössä autiot. Täydellistä.


Astronominen kello

Prahan vanhan kaupungin aukio, jo pari tuntia myöhemmin tämäkin kuhisi ihmisiäMuutama muukin aamuvirkku päätti tulla ottamaan kuvat Kaarlensillan ylle nousevasta auringosta

Illalla suuntasin kävelylle Letna-puistoon, joka sijaitsee kukkulalla Vltava-joen toisella puolella. Ennen auringonlaskua puistoon kerääntyi paljon nuoria skeittaamaan, katselemaan maisemia ja juomaan olutta. Illan hämärtyessä oli juuri oikea hetki hakea kuppi kylmää käteen ja liittyä seuraan. Sekä tietenkin kaivaa kamera esiin.Näköaloja ei tarvinnut ihailla kuivin suin :)


 Letnasta näkyi koko joen toisella puolella levittyvä kaupunki

Jos siis välillä kaupungin kadut ahdistavat tai tunnelma on hikinen ja kiireinen, et välttämättä ole väärässä paikassa. Vain väärään aikaan!

10 kommenttia:

 1. Praha näyttä ihanalta ♥ Mä oon huomannut ton ihan saman; välillä on hyvä herätä lomallakin älyttömän aikaisin, ja voi saada kokonaisen kaupungin lähes kokonaan itselleen.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja aivan totta, kyllä se itsensä sängystä ylös kampeaminen palkitaan.

   Poista
 2. Kaunis Praha! :) Ja hienoja kuvia! Tuolla olisi joskus mukava päästä käymään, monet ovat sitä kehuneet ja siitä tykänneet. Itse ei ole mikään hinku sinne, mutta ehkä joskus joku viikonloppu reissu olisi kiva päästä tekemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Praha on kyllä kaunis paikka, mutta myös todella suosittu liiaksikin asti :D kannattaa valita ajankohta huolella kun lähtee käymään.

   Poista
 3. Olipa hienoja kuvia. Itsekkin tuli käytyä Prahassa syysloman aikana :)

  https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai että, voin vaan kuvitella miltä syksyinen Praha on näyttänyt :)

   Poista
 4. Ihana blogi täynnä upeita kuvia, pahentaa vaan reissukuumetta! Pakko jäädä seuraamaan ja suunnittelemaan reissua johonkin! Olisiko sulla suositella, mihin kannattaisi joulukuussa lähteä kaupunkilomalle vaikka pitkäksi viikonlopuksi? En ole koskaan käynyt kaupunkilomilla Euroopassa :)

  https://byneas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, kiitos! :) Varmaan joulukuussa kannattaa suunnata katsastamaan kuuluisia joulumarkkinoita. Niitä löytyy esimerkiksi Berliinistä, Budapestistä, Wienistä ja Prahasta :) Ja Budapestissä on tietty myös ihanat kylpylät, joiden kuumissa lähteissä voi lämmitellä talvella!

   Poista
 5. Todella upeita kuvia! <3 Itse todellinen matkustajasielu ja rakastan juuri tällaisia blogeja! Täytyy jäädä seuraamaan! :)

  janeandkoalas.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! :) Pitääpä käydä kurkkaamassa myös sun blogi.

   Poista