keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

The travel bucket list

kuvat: Pinterest

Kaikilla on varmasti matkustushaaveita ja paikkoja, joissa on vain pakko päästä käymään. Ajattelin kirjoittaa ja jakaa omat matkatoiveeni, jotka toivottavasti muuttuvat myös konkreettisiksi suunnitelmiksi. Lista on melko lyhyt ja suuripiirteinen, sillä jos lähtisin listaamaan jokaisen paikan, minkä haluan nähdä, kirjoittaisin vielä ensi joulunakin!

Bucket listilläni ovat matkat, joita olen alkanut jo suunnitella ainakin ajatuksen tasolla. Tavoitteena olisi saada rahaa säästettyä ja käydä läpi ainakin nämä paikat lähivuosina. Tässäpä matkakuumeisen 5-year-plan!

THE TRAVEL BUCKET LIST:


1. Brasilia
Tätä olin kerennyt miettiä jo tulevalle kesälle, kunnes suunnitelmat kariutuivat matkaseuran puuttuessa. Brasiliassa haluaisin kovasti tehdä vapaaehtoistöitä luonnon ja eläinten parissa. Lisäksi olisi upeaa kiertää maata ystävän kanssa ja tutkia pieniä kyliä, eksoottista luontoa sekä suuria kaupunkeja kuten Rio de Janeiroa.


2. Thaimaa
En ole koskaan käynyt tropiikissa. Thaimaa on todella suosittu turistikohde, melkein jopa niin paljon, että se on menettänyt silmissäni osan houkuttelevuudestaan. Haluaisin silti nähdä Thaimaan rannat ja paratiisisaaret, kokeilla kalliokiipeilyä ja nauttia lämmöstä. Myös muut Kaakkois-Aasian maat kiinnostavat, joten ehkäpä jossain niistä voisi käydä visiitillä saman reissun aikana. Itse asiassa olemme ystäväporukalla hieman pallotellut ideaa matkasta Thaimaahan, joka olisi kaikille varmasti mieluisa kohde. Uskallan jo toivoa, että pääsemme reissuun asti!


3. Balkanin alue
Historiallisia kaupunkeja, kauniita maisemia ja upeita luonnonpuistoja. Kroatiassa olen jo kerran päässyt käymään, mutta myös muut osat Balkanista (Serbia, Makedonia jne.) vetävät puoleensa. Koska Euroopassa on niin helppo matkustaa, on tämä luultavasti ensimmäinen kohde, mitä pääsen bucket listiltäni toteuttamaan!


4. Australia ja Uusi-Seelanti
Olisi mahtavaa nähdä paikka, mistä löytyy niin uniikki luonto kuin Oseanian alueelta. Koralliriutat sekä eläimet, joita ei elä missään muualla vetävät minua puoleensa. Uusi-Seelanti ei olisi myöskään kovin suuri kulttuurishokki Suomeen verrattuna.Vajaa pari vuotta nuorempi pikkusiskoni on jo haaveillut siskosten matkasta toiselle puolelle maapalloa.


5. Interrail Euroopassa
Ja tämähän on tapahtumassa! Kesän jälkeen blogi on varmaan täynnä asiaa reilistä ja sen varrella olleista kohteista, pysykää kuulolla ;)

+ Monta monta muuta! Yleensä reissuja miettiessä on mielessä paitsi omat toiveet, myös mahdollisen matkaseuran halut ja tietenkin käytännön asiat kuten budjetti ja käytettävissä oleva aika. Tulen varmasti tekemään lähivuosina myös monia matkoja, jotka eivät omalta listaltani löydy, mutta päätyvät sinne heti kun innostun!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This is my travel Bucket List and I wish to visit all these places in the next few years.

1. Brazil
2. Thailand
3. Balkans
4. New Zealand and Australia
5. Interrail through Europe (happening this summer!)

8 kommenttia:

 1. Joku päivä on päästävä uudestaan Balkanin alueelle (tarkemmin sanottuna Kroatiaan) ja synnyinmaahani Uuteen-Seelantiin. Toki myös Kaakkois-Aasia, interreilaus ja Brasilia katutaiteineen houkuttelee ☺ Suurin este noitten toteutumiselle ovat raha ja seura, yksin en uskalla matkustaa mm. huonon suuntavaiston takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on että missäpäin vain maailmaa olisi huippujuttu päästä käymään! :D Raha on mullakin suurin este, mutta ei se ole kuin priorisoitava rahankäyttöä, kunhan eka on töitä!

   Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 2. Oii mikä lista! <3 Kuulostaa kyllä super hyvältä ja mua kiinnostaa kyllä nämä kaikki:D Mä haluaisin kovasti Australiaan, toivon että pääsen sinne joskus:) Lisäksi myös Balkanin alue kiinnostaa kovasti, olisi kiva yhdistää siihen useampi kohde kerralla. Brasiliasta näin itseasiassa just pari yötä sitten unta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Joo tuolla Balkanin alueella kun on välimatkatkin pieniä niin kunhan on aikaa niin miksipä ei vaikka vuokraisi autoa millä hyppiä maasta toiseen. Toivottavasti saadaan vielä molemmat toteuttaa omia unelmia ja käydä paikoissa, mitkä tulee jo uniinkin asti :)

   Poista
 3. Brasilia kyllä kiiltää munkin listalla korkeella sijalla, miten ois? ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana lista! Samaistun tyyliin kaikkiin ja oonkin elokuussa lähdössä brasseihin vaihtoon :)
  http://lottalehti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jäänkin seuraamaan sun vaihtovuotta, onnea sinne! :)

   Poista