sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Shop until you drop - Berlin edition

Mall of Berlin, kauppakeskuksen kahta siipeä erottaa ulkokatu

Vielä vähän asiaa Berliinistä! Tässä postauksessa käyn pikaisesti läpi Berliinin antia shoppailumielessä, ja mitä itselleni tarttui matkalta mukaan. Kun kolmen tytön porukalla lähdetään Berliiniin, on shoppailu tietenkin olennainen osa reissua. Varsinkin kun unettomina öinä on tullut selailtua Primarkin ja muiden Suomesta puuttuvien ketjujen uutuuskatalogit läpi monituisen monta kertaa.

Urban Outfitters, yksi lempikaupoistani

Berliinissä kerkesimme tsekata kolme perinteisintä ja kattavinta shoppailualuetta: ostoskatu Ku'dammin jonka varrella majoituimme, Berliinin ostoskeskuksen eli Mall of Berlinin ja turisteille keskeisimmän Alexanderplatzin alueen. Kufürstendamm eli lyhemmin Ku'damm on läntisessä Berliinissä sijaitseva ostoskatu, jonka varrella on laaja valikoima kansainvälisiä ketjuja aina luksusliikkeistä perinteiseen H&M:ään. Suurin osa halpaketjuista (Urban outfitters, Berschka yms) sijaitsevat lähempänä eläintarhan metroasemaa ja alueella kohoavaa kirkkoa. Luksusmerkkien kalliimmat liikkeet taas ovat sijoittuneet enemmän kadun vastakkaiseen päähän. Sijaintinsa takia teimme suurimman osan ostoksista Ku'dammilla, jonka läpi kävelimme tai hurautimme bussilla monta kertaa päivässä.

Pull&Bear on myös yksi mun must-go kaupoista

Alexanderplatz ja siellä kohoava tv-torni on monelle turistille keskeinen kohde myös shoppailumielessä. Ympärillä on paljon kauppoja (esimerkiksi kolmikerroksinen Primark, jossa meillä taisi vierähtää tunteroinen) ja kahviloita, joihin istahtaa shoppailun ja kiertelyn välissä. Kävimme Alexanderplatzilla vain kerran, koska käytännössä kaikki keskeiset kaupat löytyvät jokaiselta isolta ostosalueelta, ja Alexanderplatzille oli puolen tunnin matka majapaikastamme.

Mall of Berlin ei ollut poikkeus tutuiksi tulleihin kauppoihin, joskin kauppakeskuksesta tuntui löytyvän enemmän sisustukseen ja kotiin painottuvia liikkeitä kuin muualta. Yksi Mall of Berlinin hyviä puolia on sen laaja ja monipuolinen ravintolamaailma, joka oli järjestetty ympyrän muotoon. Kehältä pystyimme kaikki valitsemaan mieleisen ravintolan ruuan, ja asettua syömään yhteiseen pöytään, joita ei oltu rajattu ravintolakohtaisesti kuten tavallisesti. Jos ruoka Berliinissä kiinnostaa lisää, pääsee tästä kaverini aiheesta kirjoittamaan postaukseen.

Uusi tuttavuus, täältä löysin pari todella ihanaa juttua, suosittelen!

Mitä Berliinistä sitten tarttui mukaan? Koska olen lähes aina liikkeellä pelkillä käsimatkatavaroilla, oli tähtäimessä lähinnä vaatteita. Kirpputoreilta ja second hand storeista olisi varmasti löytynyt myös jotain ihanaa kotiin, mutta koska lentolakon takia aikamme Berliinissä hieman lyheni, emme kerenneet lähteä tutkimaan asiaa. Lisäksi käsimatkatavaran painoraja (10 kg) esti ostamasta kauniita maljakoita ja kukkaruukkuja tämän viherpeukalon kotiin.

Olen yleensä melko harkitseva shoppailija, mutta Berliinissä homma lähti vähän käsistä. Kuvan vaatteiden lisäksi ostin uudet lasinaluset, sadetakin, kasan kasvojenpuhdistustuotteita Primarkista ja tietenkin vähän tuliaisia perheelle. Melkein kaikki ostamani oli kuitenkin asioita joiden hankkimista olin jo miettinyt pitkään, mutta lykännyt että saan säästettyä rahaa matkalle. En siis pode liian huonoa omatuntoa näistä shoppailuövereistä!

Laukku ja t.paita: Pimkie   neulepaita: Berschka   farkut: Pull&Bear
farkkutakki, tossut, vyö, pyyhkeet ja meikkipaletti: Primark

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In Berlin, the top 3 shopping locations are: Kufürstendamm, Alexanderplatz and Mall of Berlin. Almost all of my shopping happened at Ku'damm since our apartment located there but we also spent quite a while in Primark at Alexanderplatz.

I went a little bit crazy as far as the shopping goes, but sometimes it's okay to treat yourself. Especially when you really need all of the things you bought. Usually I'm a responsible shopper and try to think about the enviroment and avoid consuming it too much.

6 kommenttia:

 1. Berliini on ihana kaupunki! :) Ja Berliinin Primark on ihan mahtava :D Katsoin sun blogia läpi ja oli kiva löytää samoja kohteita joissa on käynyt kuten Split ja Berliini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on! Todellaki lähden uudelle visiitille Berliiniin ku tilaisuus tulee :) ja se on kyllä tosi kiva lukea muiden kokemuksia samoista paikoista missä on ite käyny, saa ihan uutta näkökulmaa!

   Poista
 2. Oi vitsi, Berliinissä en kyllä koskaan ole vielä käynyt, vaikka Saksa tuttu maa onkin! Kivoja ostoksia oot tehnyt kyllä myöskin :)

  http://fiiaelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos kommentista :) Saksassa onkin varmasti muitakin kiinnostavia paikkoja kuin Berliini, toivottavasti pääsen joskus pidemmällä reissulla näkemään niitäkin.

   Poista
 3. Oi vitsit! Berliinissä ois kyllä ihana käydä tulevaisuudessa :-) Ja tuo farkkutakki on aivan ihana <3

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se olikin ihan nappiostos! :) Ja Berliini on kyllä ihan huippukohde, sopivan lähellä ettei lentomatkat uuvuta ja hotellejakin on tuossa kapungissa niin paljon, että varmasti löytyy vaihtoehtoja joka kukkarolle.

   Poista