sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Reilisuunitelma, DONE!


Päivämäärät valmiina, reililippu tilattu ja ensimmäisten päivien majoitukset varattu! Nyt ei ole enää muuta hommaa kuin fiilistellä tulevaa reissua katsomalla tuntitolkulla matkakohteiden opasvideoita Youtubesta :D


Olen reissussa koko elokuun, mutta itse reili kestää heinäkuun viimeisestä päivästä elokuun 23. päivään. Sen jälkeen lennän suoraan Riikaan viettämään pidennettyä viikonloppua ystävieni kanssa. Ja tämän jälkeen jatkan suoraan Tampereelle aloittamaan uudessa koulussa. Onneksi kavereilla on lainata pesukonetta (ja mahdollisesti "lainaan" vaatteita), koska en kerkeä käydä Oulussa hakemassa täydennystä repun vaatevalikoimiin, saati alkaa raahata muuttokuormaa :D Näin sitä käy kun suunnittelee jäävänsä toiselle välivuodelle, koska tuijotti vain hakukohteen mahdottomalta näyttäviä sisäänpääsyprosentteja, vaikka pääsykokeet menivätkin nappiin.

Mutta takaisin interrailiin! Lennän tosiaan Helsingistä Varsovaan, josta jatkan melkein välittömästi Krakoviin. Sieltä reissun olisi tarkoitus jatkua Slovakiaan vuorimaisemiin ja pääkaupunki Bratislavaan, josta puksuttelen junalla edelleen muutamaksi päiväksi Prahaan. Tsekistä matka jatkuu eteläisen Saksan läpi Sveitsiin, ja sieltä Italiaan, jossa tarkoitus olisi suunnata Genovaan ja pieniin rantakaupunkeihin Italian rivieralla. Majoitukset olen varannut vain ensimmäisille päiville, joten matkasuunnitelma joustaa fiiliksen mukaan.


Nyt haluaisinkin kuulla vinkkejä reitin varrelle: mitä tehdä/nähdä Puolassa, Slovakiassa, Tsekissä, Saksassa, Sveitsissä tai Pohjois-Italiassa muutaman päivän ajan? Kaikki vinkit ovat tervetulleita luontokohteista historiallisiin nähtävyyksiin ja paikallisiin tapahtumiin! :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Only two week to my Interrail trip and everything seems good! The only thing left to do is watch travel guides from Youtube :D

10 kommenttia:

 1. Jee! Ihan innostuin tätä postausta lukiessa! :--D

  Pohjois-Italiassa tykkäsin Venetsiasta ja Veronasta, vaikka kummatkin taitaa olla aika turistirysiä tähän aikaan vuodesta... Sveitsistä suosittelen Berniä, yllätysyllätys! :-D Mutta Bernin vanha kaupunki on mun mielestä ehdottomasti käymisen arvoinen. Jos pitää valita Zurichin ja Bernin välillä niin suosittelen Berniä, koska ihmiset on (tää on tietenkin vaan mun mielipide) ystävällisempiä, ja koska Bern on asukasluvultaan pienempi niin siellä on mun mielestä mukavampi tunnelma. Tietenkin riippuu varmaan vähän siitä, että mistä kukakin tykkää. :-D Luzern on myös tosi nätti kaupunki!

  Ihanaa reissua! xx Reilaaminen on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Ja kiitos kans vinkeistä, noita Sveitsin saksan kielisiä (?? Meniköhän nyt ihan väärin) kaupunkeja en ollutkaan kerenny hirveesti katella, pitää nekin käydä siis tietty läpi :)

   Poista
 2. Kivanoloinen blogi:) Liityin muuten myös lukijaksi.

  https://tia-marial.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia kohteita oot valinnut :) Itsekkin oon menossa Bratislavaan ensi kuussa. Innolla jään odottamaan postauksia tuolta reissulta! Kivaa reissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukavaa reissua sinnekin, kumpikohan kerkeää hehkuttaa Slovakiaa blogin puolella ensin :D

   Poista
 4. kannattaa hyodyntaa pinterestin ideoita :) innolla jaan oottelee miten reisssu menee!

  VastaaPoista
 5. Voi että, oon ihan kade. Puolassa oon kerran koulun kanssa käynyt, eli Itä-Eurooppa on mulle vielä tosi vieras alue, vaikka se onkin mua pitkään jo kiinnostunut. Jään innolla lukijaksi ja odottelemaan päivityksiä reissulta!
  Toivottavasti ei oo vielä liian myöhäistä vinkkailla kohteista, mutta Italiassa oon usein käynyt Laigueglia nimisessä pikkukylässä Ligurian rannalla. Sinne ei suoraan junalla pääse, mutta Alassioon kulkee juna (sekin kiva, hiukkasen isompi paikka) ja Alassiosta pystyy ihan jalankin kulkemaan Laigueglian puolelle :)

  Sara V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kiitos vinkista! Italiaan kerkeen vasta kuun puolenvalin jalkeen, joten hyvin kerkesit viela vinkata. Alassiota oonkin jo katellut, pitaa ehdottomasti kayda myos tuolla :)

   Poista