lauantai 19. elokuuta 2017

Uskalla muuttaa suunnitelmia


Reilun 3 viikon mittainen reilini alkaa olla viimeisiä kohteita vailla lopussa, ja olen tällä hetkellä jossain aivan muualla, missä kuvittelin olevani vielä pari viikkoa sitten.

Niinkuin täällä bloginkin puolella kerroin, oli mulla melko tarkkaan mietitty reilireitti, jota ihan tosissani aioin kyllä noudattaa. Ja olen juuri sellainen henkilö, joka tykkää suunnitella matkat melko tarkastikin ja myös varata majoitukset ja mahdolliset aktiviteetit etukäteen. Mulle väite "matkalle lähdetään kaksi kertaa; ensin suunnitellessa, ja toisen kerran reissatessa" on totisinta totta.


Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen. Syynä oli se, että ensimmäistä kertaa matkustin yksin, ja usean maan läpi. Ensimmäistä kertaa jätin varaamatta kaiken muun paitsi paluulennon Milanosta Riikaan, ja ensimmäisten päivien majoituksen. Ja se kannatti!

Kun olin päässyt Slovakiaan asti, eli toiseen reilini aikana eteentulevaan maahan, ei mulla ollut enää majoitusta pidemmälle. Tarkoitus oli varata hostelli ja jatkaa Tsekkiin, Saksaan ja Sveitsiin, mutta mieli teki oikeastaan muualle. Varasinkin kolme yötä Budapestistä.


Ensimmäisen kerran reissun päällä  suunnitelmia muuttaessa kaikki mahdollisuudet oli taas yhtäkkiä avoinna. Seuraavan kahden viikon aikana voin mennä mihin vain, kunhan olen Milanon lentokentällä 23.8.

Miettiessäni suunnitelmia uusiksi, mietin, mistä olen matkallani nauttinut, ja mitä vielä haluan kokea. Halusin ehdottomasti käydä vielä Prahassa, mikä kuului alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta en jaksaisi juosta ympäri Euroopan suuria kaupunkeja koko reissua. Päätös hidastaa tahtia ja etsiä myös rauhallisempia kohteita oli ehdottomasti paikallaan, ja olenkin nauttinut reilin aikana melko tasaisesti niin isoista kuin pienistä kaupungeista ja luontokohteista.


Olin myös haaveillut käyväni Sloveniassa, mutta se ei ollut alkuperäisen reittini varrella, joten se oli jäänyt suunnittelmista pois. Nyt istun Ljubljanassa hostellissa, ja takana on Skocjanin luolissa vietetty päivä. Enkä voisi olla yhtään tyytyväisempi siitä, että päätin antaa nenän viedä, enkä tarrautunut liikaa suunnitelmiini.

Mun reissun ensimmäinen oivallus olikin, että ihanistakin suunnitelmista on ok luopua, jos ne ei enää tunnukaan niin hyvältä idealta. Tai ihan vaan senkin takia, jos keksikin jotain parempaa tilalle!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Three weeks ago, I didn't know where I would right know. Sometimes it's better to change your plans.

This is the first lesson I learned while travelling alone.

3 kommenttia:

  1. Budapest on kyllä niin ihana kaupunki! <3 Ja toi on todella vapauttavaa kun voi muuttaa suunnitelmiaan ja mennä mihin mieli tekee :) Innolla odotan sun postauksia reissusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on! Ja näitä reissupostauksia alkaa kyllä kohta satelemaan kunhan pääsen kotisuomeen muutaman päivän päästä :D

      Poista