sunnuntai 27. elokuuta 2017

Bratislavan linna ja barokkipuutarha


Bratislavan linna

Bratislavan linna, kaupungin helmi, seisoo kukkulalla vanhan kaupungin kupeessa ja sen voi bongata jo kaukaa. Linna on rakennettu kukkulalle ensimmäisen kerran jo 900-luvulla, mutta se on tuhoutunut ja uudelleenrakennettu ja sitä on muunneltu lukuisia kertoja. Nykyisen ulkonäkönsä se on saanut vasta muutama vuosi sitten, sillä linnaa on yhä 2000-luvullakin kunnostettu eri näköiseksi.

UFO-silta on saanut nimensä sen päällä olevan näköalapaikan mukaan

Linnan sisäpiha

Näköala vanhaan kaupunkiin

Itse vietin linnan alueella varmaan parikin tuntia syömällä eväitä ja ihailemalla maisemia. Kukkulalta nimittäin näkee vanhankaupungin, "UFO"-sillan ja jopa Itävallan puolella pyörivät tuulivoimalat. Bratislava onkin vain muutaman kilometrin päässä Itävallan rajasta, joten päiväretki Bratislavaan onnistuu myös esimerkiksi Wienin matkalla.

Linnan alueelle ilmestyi myös aviopari ottamaan hääkuvia!Barokkipuutarha linnan sisäpihallaLinnaan ei ole pitkä matka vanhankaupungin keskustasta, mutta helleaallon aikaan lyhytkin kävely kukkulan päälle vei voimat. Linnan ympärillä on onneksi puistoaluetta jossa lepuutta jalkoja, sekä kaunis barokkipuutarha ja ravintola, josta on avautuu näköalat kaupunkiin. Sisätiloissa toimii myös Slovakian kansallismuseo, jonne jätin tällä kertaa menemättä, ja nautin vain kauniista säästä ja upeasta linnasta.
Jos eksyy Bratislavaan, kannattaa ehdottomasti käydä ihastelemassa linnaa läheltä, ja varsinkin alueen barokkipuutarha oli näkemisen arvoinen. Bratislavan linna oli kyllä yksi kaupungin kauneimpia ja vaikuttavimpia nähtävyyksiä!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bratislava castle in Bratislava, Slovakia is a beatiful place with a great view of the city. There is also a baroque-style garden, which I absolutely fell in love with!

8 kommenttia:

 1. Slovakian kansallismuseo on myös käymisen arvoinen. Ja kannattaa ottaa opastettu kierros siellä, niin saa enemmän irti. Helteellä sisällä linnassa ei ole niin kuuma kuin ulkona��.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) En hoksannut linnaan tehtäviä kierroksia, niitäkin kyllä varmaan on jos hakee. Onneksi yleisen kaupunkikierroksen opas kertoi myös linnasta enemmän, ja linnan alueella on myös infokylttejä historiasta englanniksi ja slovakiaksi. Museoon sitten toisella kertaa! ;)

   Poista
 2. Olipa kiva postaus! :) Varsinkin kun itse ollut kyseisessä paikassa alle kaksi viikkoa sitten :D Tuonne kipuaminen yli 30 asteessa ei ollut kyllä mukavaa, mutta hienohan tuo linna oli ja hyvät maisemat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo se on hauska katella mitä muut on tykänny samoista paikoista missä on ite käyny. Sun Bratislavan postauksia odotellessa... ;D

   Poista
 3. Ooh niin kaunista! Onko Sveitsi sun reilisuunnitelmassa? Täällä kannattaa ehdottomasti käydä, niin uskomattoman upee maa!

  kattitravels.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa Sveitsi oli mun suunnitelmissa, mutta lennosta meninkin sitten Sloveniaan! :D Varmasti tulee vielä käytyä, kun nyt jäikin välistä.

   Poista
 4. Näyttääpä hirmu kauniilta! Ikinä ei oo tullut käytyä Slovakiassa, joten pitää pitää nää paikat mielessä! :) On niin paljon paikkoja jossa käydä, hahah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja joo niin se on, että bucket list pitenee joka kerta kun kuulee jostain kiintoisasta :D

   Poista