perjantai 17. marraskuuta 2017

10 kuvaa ja tarinaa -haaste


Annetaan kuvien kertoa tarinansa.

Where to Next- blogin Niina teki tällä viikolla hauskan haasteen, johon ajattelin itsekin tarttua! Ideana on jakaa valmiiksi määrättyjen otsikoiden alle 10 kuvaa, ja halutessaan kertoa niistä muutamalla sanalla.

Pitää kai myöntää, että mulla ei ole kuvaa haasteen ensimmäiseen kohtaan eli "kuva lentokoneen siivestä". En ole jaksanut niitä yleensä reissussa ottaa, koska ne näyttää kaikki kuitenkin samalta :D Ensimmäisetkin lentokoneen siivistä otetut kuvat olen poistanut "tylsinä".

Aloitetaan siis suoraan numerosta kaksi!


2. Paras vahingossa onnistunut otos
Tämä kuva on otettu viime elokuussa Krakovassa, jossa satuin juuri oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Olin kuvailemassa vanhaa kaupunkia auringonlaskun aikaan, ja hoksasin torilla leijailevan saippuakuplia. Kävin äkkiä räpsäisemässä kuvan, joka onnistuikin iltahämärässä yllättävän hyvin!3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle
Ei varmaan tarvitse selittää, miksi tämä ilmeikäs vuori saa minutkin hymyilemään. Kuva on jossain päin Pohjois-Norjaa, missä vuoren rinteillä oli siellä täällä hiukan lunta tätä "potrettia" varten. Tästä kuvasta tulee vähän mieleen muumien mörkö, joskin tyytyväisenä :D


4. Luontokuva
Tämä kuva on otettu viime kesänä Kevon luonnonpuistossa Kevon kanjonin vaellusreitillä. Suomalaista luontoa parhaimmillaan.


5. Kuva yläilmoista
Valitessani kuvaa tähän ja edelliseen kohtaan, mietin paljon kumman laitan kumpaan. Molemmat ovat nimittäin luontokuvia yläilmoista! Tämä on kuitenkin otettu melkein pilvien korkeudelta, joten ansaitsee paikkansa tässä kohdassa. Kuva on Slovakiasta Tatra-vuorilta viime kesältä.


6. Postikorttimaisema
Isoissa kaupungeissa on parasta etsiä jokin näköalapaikka, josta avautuu maisema koko kaupunkiin. Budapestissä tämä paikka on kukkulan päällä sijaitseva Budan linna.


7. Kuva matkaseurasta
Tämä kuva on otettu Tromssassa 2016 syksyllä, kun teimme neljän hengen kaveriporukalla road tripin Oulusta Lofooteille ja takaisin. Yksi huikeimpia reissuja huikeassa seurassa!


8. Fiilistelykuva palmun alla
Palmujen alle en ole vielä juurikaan päässyt, mutta lähimmäksi etelän lämpöä pääsin 2016 keväällä Kroatiassa Splitissä. Vaikka oli vasta huhtikuu, aurinko porotti jo mukavasti ja rantakadun palmut saivat unohtamaan Suomen loskaisen kevään.


9. Hyvää huomenta -kuva
Taas luonnon helmaan! Tämäkin kuva on otettu Kevon luonnonpuistossa, ja olihan siellä kaunista. Parasta on pystyttää teltta illalla hämärässä, ja herätä aamulla auringonpaisteeseen ja nähdä leiriytymispaikka ihan uudella tavalla.


10. Lempikaupunkini
Kaikki tiet vievät Roomaan! Ja niin vie minunkin tieni vielä uudelleen ja uudelleen. Olen rakastunut vaikka kuinka moniin upeisiin paikkoihin, mutta jos täytyy nimetä yksi kaupunki, vastaukseni on Rooma. Ainakin toistaiseksi ;)

Toivottavasti tämä postaus oli viihdyttävä, tarttukaahan rohkeasti haasteeseen! Alkuperäinen haaste löytyy Journey Diary -matkablogista.

4 kommenttia:

 1. Niin kauniita nää kuvat! <3 Ja kiva kans lukee vähän tarinaa kuvien takaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tätä postausta oli kans kiva tehdä ja fiilistellä samalla vanhoja reissuja :)

   Poista
 2. Ihana postaus! :) Todella kivan kun teit tämän. Mulla taas löytyy paljon kuvia lentokoneen siivestä ja kaikki ovat erilaisia :) On aurigonlaskua, vuoria, pilviä jne. Tuo paras vahingossa onnistunut otos on kyllä kaunis! Samoiten tuo kuva Budapestistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisi kyllä ikuistaa myös lentokoneesta avautuvia maisemia, niissä on oma pilvien päällinen viehätyksensä :)

   Poista