tiistai 21. maaliskuuta 2017

Trendikäs ja koukuttava Berliini

Spree-joen varsi

Loppu hyvin kaikki hyvin: saimme viimein lennot keskiviikkoaamulle 6:30 Berliiniin. Vaikka reissu lyheni, kerkesimme viettää Berliinissä kolme kokonaista päivää. Siinä ajassa shoppailimme, katsastimme keskeiset nähtävyydet, tsekkasimme Berliinin kuuluisan yöelämän ja teimme reissun hylättyyn vesipuistoon, josta kerron vielä lisää myöhemmin.Berliini maaliskuussa ei ole mikään kaunis kaupunki, mutta sen tunnelma on elävä. Majoitumme keskeisellä paikalla Ku’damm ostoskadun vieressä, mutta Berliini on todella laaja kaupunki joten liikuimme lähes kaikki välimatkat julkisilla. Berliinin julkinen liikenne onkin todella kattava ja metroilla (U-bahn) ja busseilla on todella helppo liikkua. Päivälippu Berliinin julkisilla maksaa 7 euroa. Aluksi olimme sormi suussa lippuautomaattien ja lippujen leimaamisen kanssa, mutta onneksi paikalliset olivat avuliaita, silloin kun tarvitsimme apua.

East Side Gallery

Ehkä kuuluisin taideteos East Side Gallerylla

East Side Gallery

Kolmessa päivässä ei kerkeä nähdä paljoa, joten jouduimme karsimaan osan suunnitelmistamme. Ensimmäisenä päivänä kävimme shoppailun merkeissä turistien must-see –paikassa Alexanderplatzilla, josta löytyy myös kuuluisa noin 370 metriä korkea tv-torni. Emme lähteneet ylös torniin, koska jonot olivat pitkät, ja totta puhuen Berliinin siluetti ei ole yhtä vaikuttava kuin monissa muissa Euroopan kaupungeissa. Toisena reissupäivänä kävimme katsomassa 1,3 kilometrin pituista pätkää mitä Berliinin muurista oli jäljellä, eli East Side Gallerya. Muuri on näkemisen arvoinen tietäen sen historian, ja vaikka normaalisti kävelen kilometrin matkan 10 minuutissa, taisimme viettää East Side Galleryn vierellä yli tunnin, kun istahdimme hetkeksi siidereille katselemaan vieressä kulkevaa jokea.

Jenna, minä, Essi


Kukkivia kirsikkapuita Berliinissä

Berliinissä minua kiinnostaa nimenomaan kaupungin tunnelman lisäksi sen ainutlaatuinen historia. Siksi jäikin harmittamaan, ettemme kerinneet käydä ollenkaan esimerkiksi mielenkiintoiselta vaikuttavassa interaktiivisessa DDR-museossa, jossa olisi voinut syventyä kaupungin menneisyyteen eri tavalla kuin vain historian kirjoja lukemalla. Lisäksi näkemättä jäi Berliinin suurin puisto Tiergarten, jonne olisimme hurauttaneet asunnon edestä bussilla viidessä minuutissa.
Päivät menivät nopeasti kaupungilla ja iltaisin lähdimme viereiseen hämyiseen, mutta viihtyisään baariin muutamalle lasilliselle. Viini ja olut oli huomattavasti halvempaa kuin Suomessa, mutta cocktailien hinnat pyörivät tutuissa kymmenen euron tuntumissa. Torstaina tsekkasimme myös lähimmän klubin the Pearlin. Olimme lukeneet tripadvisorista kauhutarinoita kuinka puolen tunnin jonotuksen jälkeen oli portsari käännyttänyt juhlijat ovelta, ja lähdin kohti klubia hieman skeptisenä kahden 19-vuotiaan turistin sisäänpääsymahdollisuuksista. Kuitenkin siistit vaatteet ja itsevarma asenne toimivat, ja tiukkanaamainen poke päästi meidät juhlimaan Berliinin yöhön. Meininki oli kaukana Oulun teinibaareista, ja lähes kaikilla muilla juhlijoilla oli korkokengät ja hameet. Meillä ei luonnollisesti ollut kaupunkilomalle pakattuna kuin siistit tennarit ja mustat housut. Klubin hinnat olivat samaa luokkaa kuin Suomessa, mutta ne olivat viikonloppuisin auki jopa aamuseitsemään. Itse lähdimme jo ennen kahta, ettemme missaa viimeistä reissupäivää myöhään nukkuen. Ilta oli silti ikimuistoinen, paikalliset olivat puheliaita ja tanssilattialla tehtiin tilaa, vaikka klubi olikin täpötäysi.

Tv-torni näkyy Berliinin siluetissa lähes joka suunnalta


Berliiniín palaan vielä varmasti uudestaan. Monta asiaa jäi näkemättä ja haluan ehdottomasti kokea kaupungin tunnelman keskellä kesää tai kaunista syksyä. Viikonlopun pituinen reissu antaa koukuttavan katsauksen kahtiajaettuun ja edelleen yhdistettyyn kaupunkiin. Lisää vielä hyvät ystävät, eivätkä lentolakotkaan latista kaupungin tunnelmaa!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We finally got flights for Wednesday 6:30 am. Even though our trip was only three days I enjoyed it and made many great memories. We went to see the East Side Gallery, an abandoned waterpark and - of course- the main shopping streets.

Berlin isn't a beatiful city in March, but it has its own vibe. It's very easy to move around with public transport and we didn't need to walk too much. I had great time in Berlins' bars and clubs and especially beer and wine were much cheaper than in Finland.

Because our flights got delayed we didn't have so much time in Berlin that we planned. I would have wanted to visit the DDR-museum and have a piknik ect at the biggest park of Berlin, Tiergarten. I.m really interested in the history and the feel of the city instead of seeing the beaty in it. I'm sure, I'll come back some day to explore a little more of Berlin.

2 kommenttia:

 1. Voi, että onneksi alku matkan mutkista huolimatta pääsitte perille! Itse haluaisin niiin tehdä joskus visiitin Berliiniin. Aivan ihanalle näyttää :)

  aveclotta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Epätoivon hetkiä kyllä koettiin kun lento toisensa perään peruuntui :D ja Berliini oli kyllä ihana paikka ja paljon kerkeää nähdä vähässäkin ajassa. Kiitos kommentista :)

   Poista