sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Joogatunteja ja rantaelämää CanggussaIstun ilmastoidussa autossa matkalla Denpasarin lentokentältä ensimmäiseen majapaikkaani Balilla. Auto mutkittelee asfalttiteitä pitkin, jotka tuntuvat muuttuvan kapeammiksi jokaisen risteyksen jälkeen. Ohitse vilahtavat Denpasarin vilkkaat kadut, ja tilalle tulevat punakattoiset talot ja riisipellot. Lopulta auto pysähtyy, ja astun ulos. Ilma on kuumaa ja kosteaa, ja t-paita liimautuu ihoon kiinni välittömästi. Kadun päässä avautuu ranta, jossa surffarit kesyttävät korkeita aaltoja. Joka puolella on vihreää, ja ympärilläni raikaa ihmisten puheensorina ja mopojen pärinä. Olen saapunut Cangguun.

Vietin 5 (oikeastaan 4, koska ensimmäinen päivä meni pitkästä lennosta ja jetlagista toipumiseen) ihanaa päivää rentoutuen ja joogaten Balin eteläosassa Canggussa siskoni kanssa. Canggu oli matkamme ensimmäinen stoppi, ja aloitimme kolmen viikon Balin reissumme todella helpolla laskeutumisella pakkasesta tropiikkiin.


Päivät kuluivat noudattaen melko samanlaista kaavaa: aamupala, vähän löhöilyä, joogaa, rannalla käyskentelemistä, syömistä ja vielä vähän lisää joogaa ja syömistä. Majoituimme ihanan kodikkaassa Serenity Eco Guesthousessa, ja meidän 8 hengen jaetussa huoneessa olimme lähes koko ajan ainoat asukkaat. Muuten majapaikassa oli kyllä vilinää ja tunnelmaa.

Samaisessa paikassa osallistuimme myös useille joogatunneille, joita vetivät taitavat paikalliset joogaopettajat. Lisäksi Serenity Eco näki oikeasti vaivaa pienentääkseen aiheuttamaansa hiilijalanjälkeä, esimerkiksi lähes kaikki ruoka oli vegaanista ja ylimääräistä kemikaalien käyttöä vältettiin. Täältä iso suositus paikalle!

Tämä pikkukaveri seurasi meitä rannalle ja viihdytti peuhaamalla meressä ja märässä hiekassa.

Batu Bolong Beach

Majoitus oli aivan Canggun suosituimman rannan Batu Bolong Beachin vieressä, joten kävimme myös rannalla vaeltelemassa monta kertaa. Suurten aaltojen takia emme käyneet uimassa, vaikkakin vaatteet kastuivat napaan asti useaan kertaan, kun käppäilimme liian lähellä rantaviivaa :D Ranta oli joka päivä täynnä surffareita, joskin merestä jatkuvasti rantaan huuhtoutuvat roskat rumensivat muuten siistin rannan tunnelmaa.

Joka tapauksessa Canggu oli ihana ja helppoakin helpompi aloitus meidän Balin matkallemme. Hyvä ruoka, lämmin sää, joogatunnit ja rantaelämä poistivat tehokkaasti syksyn stressin ja aikaerorasituksen, minkä jälkeen jaksaa jatkaa reissua astetta vauhdikkaammin.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta! Itse suunnittelin myös matkaa Balille nyt joululomaksi ja varasin jopa hotellin, jonka jouduin myöhemmin perua kun järkeviä lentoja ei löytynyt. Jonain päivänä on kyllä vielä päästävä sinne! Kolme viikkoa Balilla... Kyllä kiitos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Tää on kyllä todella monipuolinen ja ihana saari, heti vaan matkaan kun löydät hyvät liput! :D

      Poista